Rabarberpaj och rabarberpaj
God morgon på er!

I början av veckan så köpte jag rabarber, extra pris och man är student så det tackade man inte nej till. Så igår tog jag äntligen tag i att göra rabarberpaj och enligt mammas recept ska man koka bort vätska innan man lägger det i pajen. Då slog det mig, är det den saften man gör rabarbersaft på? Och det var det, så det blev full rulle med paj och saft igår kväll. Provade saften nu på morgonen och den var god. Dock lite för söt för min smak och jag tog ändå mindre socker än det stod i receptet.
Receptet för rabarbersaft är väldigt enkelt, gjorde såhär (recept för 1kg rabarber):
1. Skala rabarbern och skär i bitar, koka upp detta och låt det koka ca 2 minuter.
2. Sila bort så bara saften finns kvar (spara resten till pajen!)
3. Tillsätt 1,5 l vatten, 4,5 dl strösocker och saften från 1 citron.
4. Koka upp detta igen och sedan låt svalna.
Svårare än så var det inte! Saften blandas 1:1. Har ingen bra flaska att förvara det i än så någon fancy bild på saften får ni inte. Men en bild på den halvätna pajen kan ni få! Däremot är hela pajen slut nu :( men i helgen ska jag göra en hallonpaj och en mangopaj då det blev pajdeg över :)
